niedziela, 17 marca 2013

Albo rybka -albo....

Bajka
Wszelkie podobieństwa do osób, zdarzeń i miejsc, które mogą zaistnieć są zupełnie przypadkowe!!! Hi, hi
„Balansować na linie wysoko ponad spojrzeniem Twych oczu”
˜”*°°*”˜
Ryba w opłatku ryżowyn na ananasie
Składniki;
Ryba filet,
Ananas z puszki,
Naleśnik.
Kompozycja owoców na rybce;
 Winogrona, listki selera,
Kwiatek ze śliwki, serek pleśniowy,
Żurawina
Wszystko przykryte płatem ryżowym
Wszystko jak leci wrzucić do piekarnika.
Sos ananasowy/kuchnia indyjska/
¼ szklanki białego wina
¼ puszki ananasów,
2 łyżeczki migdałów,
2 łyżeczki rodzynek,
2 łyżeczki żurawiny suszonej,
¼łyżeczki sproszkowanego imbiru,
¼ łyżeczki sproszkowanej papryki,
1 mały ząbek czosnku,
Kilka zmielonych goździków,
Szczypta kurkumy,
Skórka z limonki otarta
1 kiwi
Sposób przyrządzenia;
Ananasy, migdały, rodzynki, żurawiny, imbir, kurkumę, paprykę, czosnek– wrzucić w blender kuchenny i rozdrobnić.
Przełożyć do rondla i dolać połowę wina i zgniecione kiwi.
Zagotować mieszając i na gotujące wlać resztę wina zmniejszyć ogień i na małym odparować do odpowiedniej konsystencji.
Przelać do wyparzonego słoika i można w lodówce trzymać dość długo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za notkę i pozdrawiam

Archiwum bloga