poniedziałek, 26 czerwca 2017

Restrykcyjna dieta

Bajsza
Wszelkie podobieństwa do osób, zdarzeń, miejsc, które mogą zaistnieć są zupełnie przypadkowe. Hi, hi
~~~~~~~~~~~~~~
26 czerwca 2017
W tym tygodniu przechodzę, na
restrykcyjną dietę.
 Zobaczymy, jakie będą efekty, już mnie ssie w żołądku jak o tym piszę.
Spróbuję do minimum ograniczyć pieczywo, nie będę kupowała chyba, że się złamię.
Śniadania i obiad fasolka szparagowa na zmianę z kalafiorem + sałata i pomidorki koktajlowe, owoce minimum słodkich. Marchew z jabłkiem surowa.
Tatar bez jajka i to wszystko na razie.
Może dzisiaj na rynku coś jeszcze kupię z niskokalorycznych rzeczy.
Tłuszcze minimum nie więcej niż 2 g. do potrawy, jeśli to jest absolutnie konieczne.
Przed śniadaniem na pół godziny zawsze wypijam szklankę ciepłej wody z cytryną.
Ten napój oczyszcza przewód pokarmowy i odkwasza.
Będę jeść 5 małych niskokalorycznych posiłków.
Wszystkie zapisuję i wyliczam w aplikacji VitaScale.
Polecam ją jest świetna. Wyniki pod koniec dnia można ściągnąć na kompa, lub np. po tygodniu.
Dobrze też zważyć się rano w nocnym stroju i zapisać wynik, można każdego dnia zapisywać o ile schudliśmy. To na pewno będzie nas mobilizować. Prowadzenie takiego dziennika, jak ja też mobilizuje.
Śniadanie
Fasolka szparagowa 257 g. – 69 kal.
Śniadanie II
Jabłko 40 g. – 20. 8 kal
Winogrono drobne 30 g. – 20.7 kal.
Obiad
Kotlet wołowy miel. z koperkiem 100 g – 208 kal
pieczony jest w piekarniku bez tłuszczu, wręcz wytopił sporo tłuszczu z wołowiny.
Sałata mix 40 g – 6.8
Koperek surowy 25.0 g – 10.8 kal
Bób 100 g – 110 kal.
Pomidorki koktajlowe 30 g – 4.5
Owoce 10 g - 5.0 kal
Obiadek wygląda odlotowo
Podwieczorek
4 truskawki, 8 czereśni, 6 malin 50 g – 5.6+12.2+8.7 = 26.5
Kolacja Śledź przepis podany 23.06
100 g – 144.2 kal

Razem wszystko 621.7 kal 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za notkę i pozdrawiam

Archiwum bloga